НОВИНИ

Световните лидери пристигат в Осака преди срещата на Г-20

Световните лидери пристигат днес в Осака за срещата на върха Г-20, която ще се проведе на 28-ми и 29-ти. Сред участниците са Франция, Германия, Великобритания, Съедините щати, Русия, Китай. Очаква се лидерите да се опитат да убедят президента Тръмп за преразглеждане на ситуацията с Техерен, с цел деескалация на отношенията.

bnt avatar logo
от БНТ
19:44, 27.06.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Традиционни теми на Г-20 са заетост, инфраструктура и устойчива търговия, но вероятно други теми ще вземат превес - американските мита за китайски стоки, Северна Корея и напрежението Съединени щати-Иран. Еманюел Макрон отбеляза, че Иран трябва да продължи да спазва ядреното споразумение от 2015 г.

Еманюел Макрон - президент на Франция: Разговарях с президента Рохани и му казах, че всякакво оттегляне от ядреното споразумение ще е грешка и всякакъв сигнал в този смисъл ще е грешка.
;

Програмата на Доналд Тръмп включва разговори на четири очи с колегите му от Русия и Китай - Владимир Путин и Си Дзинпин. Според Кремъл руският лидер ще дискутира с американската страна договорите за разоръжаване и регионални конфликти. Китайската преса съобщава, че Пекин и Вашингтон са договорили "примирие" в търговската война. Това е била цената за двустранната среща на върха. По-рано Доналд Тръмп предупреди, че ще въведе нови мита за китайски стоки, ако Си Дзинпин не участва на форума на Г-20.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов посети индустриалната зона в Божурище
Премиерът Борисов посети индустриалната зона в Божурище
Протест на граждани срещу ограничаването на свободното къмпингуване
Протест на граждани срещу ограничаването на свободното къмпингуване