Световноизвестният майстор по бойни изкуства Нино Бернардо изнесе лекция у нас

Световноизвестният майстор по бойни изкуства - Нино Бернардо, изнесе лекция у нас. Той говори за гнева, агресията, страха и вътрешната сила, разказвайки поучителни мъдрости от житейски си път.

от Бюлент Мюмюнов
преди 7 месеци
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Нино Бернардо е космополитна, пъстра личност. Той е роден в Хонконг през 1946 г. с баща филипино-каталунец и майка полукитайка, полуфилипинка. Израснал е в Макао. Занимавал се е с бокс, хокей, музика и кино. В средата на 70-те се запалва по бойните изкуства, а днес е световноизвестен майстор по Винг Чун - един от най-популярните стилове в китайското кунгфу.

Нино Бернардо, майстор по бойни изкуства: На китайски има два начина да кажеш Винг чун - в първия случай това означава "красива пролет", а при втория - "вечна пролет". Вечната пролет провокира непрекъснат растеж, непрекъснато развитие. Това е изкуство за живота. За това как да възприемаме света. Най-важното нещо, което можем да научим е как да управляваме своя гняв. Гневът води до глупост. От гнева страдаме всички. В бойните изкуства този гняв се преобразува във функционална и продуктивна енергия.

Нино иска да възпита в своите ученици грижа за физическото здраве и опит за непрекъснато духовно израстване. Една от емблематичните му сентенции е: "Не прави нищо, което не ти харесва. Не се срамувай да се страхуваш или провалиш. Не спирай да вървиш напред".

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени