НОВИНИ

Световното движение за мир получи подкрепа от дипломатическия корпус у нас

Създаденото преди близо месец във Варна Световно движение за мир получи подкрепата на представители на дипломатическия корпус у нас по време на официалното му представяне в София.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
21:56, 03.04.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Според председателя на Инициативния комитет за създаване на движението Пламена Заячка, която е и председател на младежкото АБВ, само за няколко седмици движението има своите посланици на 4 континента в над 10 държави, получава подкрепата на общественици и на хора от културните среди у нас.

От Световното движение за мир са категорично против нарастващата милитаризация, нападенията, които са в пълно противоречие с международното право и ООН, както и срещу намесата във вътрешните работи на суверенни държави и тяхната териториална цялост.


Пламена Заячка - председател на Инициативния комитет на Световното движение за мир: Целите на Световното движение за мир в България са основно три: Да няма ядрено оръжие на наша територия, за базите на наша територия да не се сменя статутът им от отбранителен в нападателен и третата цел е да се разшири и актуализира договора за ракетите със среден и малък обсег, с включване на всички останали ядрени държави. Това ще гарантира световната архитектура на сигурност.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Поредни протести пред парламента в Албания
Поредни протести пред парламента в Албания
Трус с магнитуд 2,8 по Рихтер край Своге
Трус с магнитуд 2,8 по Рихтер край Своге