Дженифър Анистън най-накрая си направи профил в социалната мрежа, а появата ѝ там предизвика меко казано фурор. Тази и още любопитни новини в "Светска суматоха".

“Отчаяната съпруга” Фелисити Хъфман вече четвърти ден излежава присъда за участие в корупционна схема за прием в университети. Даването на подкуп, за да стане дъщеря ѝ студентка, ѝ донесе присъда от 14 дни в затвора, глоба от 30 хиляди долара и 250 часа общественополезен труд.

Фелисити Хъфман може и да е звезда, но през следващите вече 10 дни, ще отговаря на името “затворник No.77806-112”. Тя е в затвор в Сан Франциско, той е с ниска степен на охрана, ще дели килия с още три жени, а до там я съпроводи съпругът ѝ Уилям Мейси.

Проблеми със закона имаше и легендата Джейн Фонда. Фонда се включи в климатични протести във Вашингтон. Това стана повод да бъде арестувана, защото е протестирала в забранена за това зона, а именно - Капитолия, където са правителствените сгради.

Фонда е категорична, че няма да се откаже от протестите си и ще се включва в тях всяка седмица.

В Лондон тази седмица беше връчена престижната британската награда за литература "Букър". Носителките обаче са две - 79-годишната Маргарет Атууд, известна с "Историята на прислужницата", и Бернадин Еваристо. Двете дами са съответно най-възрастната и първата чернокожа носителка на "Букър".

Тази седмица на пазара излиза т.нар. "визуална биография" на Риана. Книгата има 504 страници и съдържа повече от 1000 снимки, които разказват живота ѝ - от детството в Барбадос до бляскавите моменти на сцената.

Риана и екипът ѝ са работили по съставянето на книгата в продължение на 5 години, а резултатът е - 6.8 килограмов том. Със сигурност е само за ценители.

Британската сензация Роби Уилямс се завръща на сцената и то по доста любопитен начин. Бившият член на бандата "Take That" ще издаде албум с коледни песни.

Роби е записал няколко дуетни парчета със свои известни колеги и приятели, сред които Браян Адамс, Род Стюард и една изненада - боксьора Тайсън Фюри.

Какво се е получило ще разберем на 22 ноември, когато албумът ще бъде в продажба.

В Ханой влаковите релси са се превърнали в притегателни за местни търговци, а и за много туристи.

Построени през далечната 1902 година, част от релсите във Ханой и до днес са автентичните, сложени по време на френския колониализъм. Минават по толкова тесни улички, че са на сантиметри от жилищните сгради и дори по средата на пазарче, където продавачите периодично са принудени да събират щандовете си.

Около прочутите виетнамски влакови релси са изникнали десетки кафенета, където туристите очакват два пъти на ден преминаването на мотрисата.

Инстаграм тази седмица имаше една звезда и нейното име е Дженифър Анистън. 50-годишната актриса най-накрая си направи профил в социалната мрежа, а появата ѝ там предизвика меко казано фурор. Само за 5 часа и 16 минути Анистън се е сдобила с 1 милион последователи, а днес те вече са над 14 милиона.

Първата снимка, която актрисата публикува, беше знакова - селфи с нейните колеги от сериала "Приятели". Снимката е направена съвсем скоро, когато любимият на милиони хора по света сериал навърши 25 години. Шеговито, Дженифър Анистън написа "Е, вече сме приятели и в Инстаграм".

За съжаление на феновете, шестимата актьори се събраха само за да вечерят заедно и изглежа, че така бленуваното от мнозина продължение на "Приятели" няма да се случи.