НОВИНИ

Свиленски: Новите правила в ЕС са възможно най-лошите за българските превозвачи

Съветът на Европейския съюз одобри промяната в правилата за извършване на международни товарни превози. Те предвиждат до 2024 г. всички камиони в ЕС да бъдат снабдени с специални устройства , които да контролират движението на им, кога водачите ползват почивка или товарят и разтоварват. Предвижда се шофьорите да ползват седмичната си почивка извън превозните средства. Как ще повлияе това на българските шофьори - темата в "Още от деня" коментира Георги Свиленски, член на транспортната комисия в парламента и депутат от БСП.

bnt avatar logo
от БНТ
18:54, 04.12.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

По думите му, това са възможно най-лошите варианти за българските превозвачи, които са на път да се сбъднат, ако бъдат приети от Европейския парламент,

Българските евродепутати положиха неимоверни усилия да променят нещо, но българският премиер не пое ангажимент, защото за този проблем се говори от две години, категоричен е Свиленски.

В разговора с коментар се включи и евродепутатът Ангел Джамбазки, който заяви, че това е лошо решение, но не е крайно.

Ангел Джамбазки: Лошо е, защото се налага силово от държави, които имат интерес, като Германия и Франция. Те се опитват да фалират източноевропейските превозвачи и да вземат шофьорите.

Георги Свиленски коментира и идеята омбудсманът Мая Манолова да бъде номинирана за кандитат-кмет на София от БСП. Ще издигнат ли кандидатурата й социалистите - вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До седмица пускат движението по АМ Струма между Кресна и Сандански
До седмица пускат движението по АМ "Струма" между Кресна и Сандански
Макрон отстъпи пред протестите на жълтите жилетки
Макрон отстъпи пред протестите на "жълтите жилетки"