НОВИНИ

Свлачище блокира пътя за видинското село Дражинци

Заради свлачище пропадна път във видинското село Дражинци, който е единствена връзка до местния язовир. На метри от пропадналия участък са и резервоарите, които захранват с питейна вода две населени места. Достъпът до тях с автомобил също е прекъснат.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
21:23, 12.03.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

За една нощ е пропаднал участък от около 200 метра от пътя. Причината са подпочвени води. Свличанията на места са на дълбочина между метър и половина и два, а процепите продължават да се увеличават.

Александър Александров, кмет на община Ружинци: При евентуално продължаване на този процес, има опасност да се засегнат резервоарите и да остане без вода населението.

Без контрол остава язовирът над селото. Ако свлачището не бъде укрепено, под заплаха ще са и къщите в селото.

Александър Александров, кмет на община Ружинци: Ако ги нямаше дървета с техните коренови системи, досега да е по-голяма трагедията, дори да е стигнала в селото тази пръст.

Представители на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", ВиК и областният управител са извършили оглед на място, за да установят пораженията. Тепърва ще се набелязват мерки за укрепването на свлачището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Земетресение с магнитуд 6,4 край бреговете на Аляска ​
​Земетресение с магнитуд 6,4 край бреговете на Аляска ​
Конституционната криза в Полша се задълбочава
Конституционната криза в Полша се задълбочава