НОВИНИ

Свлачище затвори пътя до три села в Разложко

Заради обилните дъждове свличане на земна маса затвори пътя до три села в Разложко. Няма пострадали, но връзката на хората с общинския център Разлог е затруднена. Сред селата с прекъснат път е и село Добърско, което се посещава от много туристи заради църквата, известна със стенописите си, архитектурен паметник на ЮНЕСКО. За да може да се стига до откъснатите села е организиран обиколен маршрут.

bnt avatar logo
от Боряна Черганова
19:06, 26.05.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Тонове земна маса и скали ,отсечени като с нож са се свлекли на пътя за Добърско и Долно Драглище. Участъкът се затваря по няколко часа на ден, за да се улесни разчистването на шосето.

Лиляна Боянова - кмет на село Долно Драглище: Имаме дом за възрастни, туристи обикновено с автобуси посещават черквата в село Добърско, така че пропускаме, но гледаме да отклоняваме движението, защото е изключително натоварен. Това е единственият път до трите населени места.

Геодези от Перник са изследвали мястото преди около месец и не са установили наличие на свлачище. Според хората обаче, това не се случва за първи път.

Стоян Георгиев: Мисля, че няколко пъти се случва да се свлича тука след ремонта. Затруднява движението, ама се справят бързо мисля..

За да се облекчи трафикът, в района е създадена специална организация за движение на колите.

Автомобилите се отбиват по обходен маршрут през Белица.

Така пътуването до Добърско се удължава с близо 15 километра, а шофьорите обясниха, че пътят е в много лошо състояние.

Димитър Левенов: Неудобно е, много е далече.

След като бъде разчистен пътят до селата от кметството в Долно Драглище обещаха, че ще се погрижат за укрепването на скалния масив с мрежи. Ще трябват обаче и нови консултации със специалисти, за да се уточни най-ефективния начин за предпазване от ново срутване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни тренировки в седмицата на движението
Безплатни тренировки в седмицата на движението
Наводнени къщи и дворове в търновските села Шемшево и Леденик
Наводнени къщи и дворове в търновските села Шемшево и Леденик