НОВИНИ

Съвместната група за парламентарен контрол над Европол заседава в НДК

Изпълнителният директор на Европол Роб Уейнрайт, еврокомисари и парламентаристи откриват в НДК заседание на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол. Съпредседател на срещата е предс. на вътрешната парламентарна комисия Цветан Цветанов. Групата ще обсъди киберсигурността, борбата с тероризма и превенцията на организираната престъпност. Съвместната група е единствената по рода си форма са осъществяване на парламентарен контрол над дейността на Европейската полицейска служба, като в нея членуват представители на Европейския парламент и националните парламенти на 28-те страни-членки.

Александър Марков
от Александър Марков
06:25, 19.03.2018
Чете се за: 00:12 мин.
У нас

Ще бъдат обсъдени Проекта на многогодишното програмиране на Европол до 2021 г. и Стратегията за външно действа на службата до 2020 г.

В заседанието на Групата участват еврокомисарят по цифрова икономика Мария Габриел и Съюз на сигурност Джулиан Кинг, както и предс. на Групата по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в ЕП Клод Мораес. В 13 ч. е предвидена пресконференция. Заради заседанието достъпът до НДК е ограничен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ограничават движението около НДК
Ограничават движението около НДК
Владимир Путин печели над 76% от гласовете на президентските избори в Русия
Владимир Путин печели над 76% от гласовете на президентските избори в Русия