Съюзът на архитектите в България тази вечер връчи своите награди на пролетния салон "Дизайн за архитектурата". 5-членното жури определи 7 победители.

Сред отличените са Националната художествена академия с приз за "Цялостно представяне", архитект Мая Бужашка за изложбата "Корени във времето" и Лесотехническият университет. В пролетния салон бяха представени архитектурни проекти и идеи от промишления дизайн. Посетителите видяха разработки на студенти и техните преподаватели, насочени към интериорния дизайн и модернизирането на градската среда.

Георги Бакалов, председател на Съюза на архитектите в България: "Този пролетен салон на дизайна "Светът е дизайн" за архитектура и дизайн е свързан най-вече с прагматизма, отнесен към градската среда. Понеже ние всички знаем, че градската среда е много важна, тя освен всичко друго и възпитава, тя дава възможността да пребиваме комфортно и да изпитваме наслада от естетиката, която би могла да ни даде изкуството на дизайна и на архитектурното оформление".