Таксита мамят клиенти на летище „Пловдив“

Таксиметрови шофьори мамят с по-високи цени клиенти на летище „Пловдив“. За това сигнализираха от Сдружение „Бизнесът за Пловдив“. Те поискаха пътническият терминал да се обслужва от само една лицензирана фирма, цената на превоза да бъде регламентирана, както и да има контрол над този вид транспорт.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Антоанета Чакандракова
преди 2 години
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

При последния сигнал за измамени пътници таксиметров шофьор поискал от четирима италиански бизнесмени 60 евро, за да ги закара до Пловдив.

Д-р Ангел Стоев – изпълнителен директор на Сдружение „Бизнесът за Пловдив“: Таксито е било на летището, когато са се качили италиански бизнесмени, и тъй като хората не са знаели български език и не могат да се оправят, на тях им е било казано „ще платите по 15 евро на човек".

В момента летището се обслужва от 5 таксиметрови фирми. Тарифите им могат да се видят на табло в салона на аеропорта. На всяка кола има и цена за превоз, която е около 80 стотинки на километър. От бранша признават, че на летището има много измамници и съветват:

Стефан Станев – управител на таксиметрова фирма: "В закона никъде не е упоменато, че се договаряте с такситата. Има си обоснована тарифа, която се кара, колкото покаже на апарат. Това съветвам всички граждани да го практикуват, а не да се договарят за 20-30 или 40 евро.

За да бъде прекратена порочната практика бизнесът на Пловдив иска летището да бъде обслужвано само една фирма, така както е в чужбина.

Д-р Ангел Стоев – изпълнителен директор на Сдружение „Бизнесът за Пловдив“: Тогава, когато ти влезеш в салона на летището, съответно виждаш табела, която сочи коя е избраната лицензирана фирма и какви са тарифите и всеки може да си направи сметката.

От летище „Пловдив“ ни отговориха, че са обявили търг на 1 юни за избор на лицензиран таксиметров превозвач, който ще разполага с три стоянки за колите. Предвижда се фирмата да контролира този превоз в зоната на летището.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени