НОВИНИ

Талибаните убиха 25 свои противници в Афганистан

Поне 25 бойци от афганистански проправителствени милиции бяха убити при атака на талибаните в северните райони на страната, съобщиха официални представители. Това се случва в момент, когато САЩ трябваше да започнат нов кръг от преговори с екстремистите в Катар.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:02, 29.06.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света
талибаните убиха свои противници афганистан

Атаката се случи в района на Нахрин в северната провинция Баглан преди зазоряване, когато членовете на милицията се опитаха да спасят група войници, заобиколени от талибанските бойци, каза говорителят на министерството на отбраната Фауад Аман.

"Когато те се опитваха да помогнат на войниците, бяха нападнати. За съжаление, 25 членове ... бяха убити при нападението", каза той.

Областният управител Фазалудин Муради потвърди броя на жертвите, като добави, че сблъсъкът е продължил почти шест часа.

Талибаните поеха отговорност за нападението.

Местните милиции често работят със силите за сигурност в Афганистан.

Насилието в Баглан дойде, когато САЩ и представители на талибаните трябваше да започнат нов кръг от преговори в Катар, за да се сложи край на 18-годишното американско присъствие в Афганистан.

Четири са основните въпроси на тези преговори: борбата с тероризма, присъствието на чужди войски в Афганистан, вътрешният диалог в Афганистан и постоянно прекратяване на огъня.

Американски представители преди са казвали, че се надяват на постигане на сделка преди президентските избори в Афганистан, които досега са отлагани два пъти и трябва да се проведат през септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почетоха паметта на убитите български офицери в Босилеград
Почетоха паметта на убитите български офицери в Босилеград
Уволняват дисциплинарно началника на Шесто РПУ в София
Уволняват дисциплинарно началника на Шесто РПУ в София