НОВИНИ

Талонът с 10 билета ще може да се ползва от повече пътници в градския транспорт

Промени в наредбата за таксуване в градския транспорт на София от миналата година предизвика спорове между контрольори и пътници. По този повод екипът ни се свърза с изпълнителния директор на Центъра за градска мобилност за разяснение какви са правата и задълженията на пътниците при ползване на билети за многократно пътуване. Вижте повече от прякото включване на Боряна Черганова.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
08:00, 11.07.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Промените засягат талоните от 10 билетчета за пътуване, които вече ще може да се използват от повече от един пътник, без да се налага при проверка да бъде показван и последният билет от номерацията.

Християн Петров, изп. директор на Центъра за градска мобилност: Има промяна и влязла в сила нова наредба от 1 май 2018 г. Една от промените е всъщност да позволим на пътниците да използват тези талони, без да показват и последния, което беше задължително при проверка. На първо място направихме това, за да улесним пътниците.

Променихме и самия носител на превозния документ - пластика или билетче. Вече имаме възможност този носител да бъде дигитален, като може да се закупи през телефона чрез есемес, обясни още Петров.

През есента в столицата отваря врати и нов буферен паркинг - точно срещу БНР, близо до Борисовата градина. Предстои и обновяване на автопаркинга в столичния градски транспорт, допълни Петров.

И още - ще се запази ли нощният транспорт в София, вижте повече във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошото време в Гърция взе 6 жертви
Лошото време в Гърция взе 6 жертви
Жители на Белица помагат на младо семейство, останало без дом
Жители на Белица помагат на младо семейство, останало без дом