НОВИНИ

Таско Ерменков се извини за публикацията си във Фейсбук за "отровната" вода

Депутатът от БСП Таско Ерменков се извини от парламентарната трибуна заради публикацията си във Фейсбук, че е получил сигнали, че водата в София е "отровна". В декларация Тома Биков заяви, че от ГЕРБ не приемат извиненията на Ерменков и отново призовават той да подаде оставка. Минути преди днешното извънредно заседание на парламента и лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че Ерменков е постъпил неправилно.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
20:16, 22.05.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Два дни, след като депутатът социалист разбуни духовете, а от ГЕРБ сезираха прокуратурата и поискаха оставката му, днес колегите на Ерменков от „БСП за България“ се събраха, за да обсъдят позицията си.

Корнелия Нинова - председател на ПГ „БСП за България“: Така не се прави. Начинът, по който Таско е представил информацията, за нас е неправилен. Това не е основание, разбира се, той да бъде изключен от групата или да напуска парламента, но е достатъчно основание да поднесе извинение на софиянци, които са се почувствали засегнати или заплашени по някакъв начин.

Извинението на Таско Ерменков прозвуча минути след изказването на Нинова, в режим на разбунена пленарна зала.

Таско Ерменков - депутат от ПГ „БСП за България“: Може някой от гражданите да са били наистина уплашени и да съм създал душевен дискомфорт, за което най-искрено моля да бъда извинен. Не ми искайте оставката, това не зависи от вас, няма нужда да ми я искате. Когато тези, които са ме избрали, свалят доверието си от мен, аз сам ще я дам.
;

От ГЕРБ не приеха извинението.

Тома Биков - депутат от ПГ на ГЕРБ: Тук става въпрос или за тотална неадекватност на действието, което е недопустимо за народен представител, или за умишлено действие, което цели да повиши градуса на напрежение в обществото за сметка на срутването на доверието в институциите. Тези институции, колеги, не са на ГЕРБ. Тези институции са на българските граждани и те ще продължат да съществуват и след ГЕРБ.

Тома Биков каза още, че БСП е добре да зададе стандарт на говорене и червени линии, които не бива да се пресичат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Караниколов: Брюксел ще изчака срока за митата върху стоманата и алуминия
Емил Караниколов: Брюксел ще изчака срока за митата върху стоманата и алуминия
Марк Зукърбърг пред ЕП: Не направихме достатъчно за злоупотребите
Марк Зукърбърг пред ЕП: Не направихме достатъчно за злоупотребите