COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Таван на ново жилище в София се срути върху спалня

Таван на ново жилище в кв. "Манастирски ливади" в София се срути върху спалнята на семейство. Клип и снимки на станалото бяха публикувани в социалната мрежа. Оказва се, това не е изолиран случай. Под публикацията още много потребители споделят за проблеми с некачествено строителство. Кой носи отговорност - отговорите потърси Мина Пенкова.

Мина Пенкова
от Мина Пенкова
19:38, 30.06.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

На 29 юли след като се прибира от работа Ивайло Йовчев намира дома си в това състояние. Купил жилището за 1200 евро на квадрат.

"Благодаря на Бог, че съм жив и здрав след това, което можеше да се случи... Благодаря и на Строителен надзор и всички български институции, които се борят ние, младите, да живеем в сигурни и адекватни жилища! Цялата замазка с дебелина 3 см бе паднала и по чист късмет това не се бе случило снощи, че да може днес да ни споменавате с добро..."

Това е блокът, в който се намира апартаментът със срутения таван. Фирмата, която го е построила, от март месец миналата година е в несъстоятелност, а 3 години по-рано е изпаднала в неплатежоспособност. Телефоните за връзка с нея не са активни. А оказва се случаят в тази сграда не е изключение.

Публикацията за падналия таван е споделена от близо 2000 души и предизвика гневни коментари.

Обърнахме се за коментар към Дирекцията за национален строителен контрол. Ако бъде установен пропуск от страна на частната надзорна фирма, която установява дали всички изисквания за сградата са спазени, линцензът ѝ може да бъде отнет.Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Проверяват кариерата край село Белащица
Проверяват кариерата край село Белащица
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината