НОВИНИ

Таяни се съгласи да бъде кандидат за премиер на Италия от партията на Берлускони

Председателят на европейския парламент Антонио Таяни се съгласи да бъде кандидат за премиер на Италия от партията на Силвио Берлускони "Форца Италия". Предизборната кампания в страната приключи. Ексцентричният милиардер Берлускони не може да бъде избран, но изглежда той остава фактор в политиката.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:40, 02.03.2018
Чете се за: 01:08 мин.
По света
Анна Капела, привърженик на "Форца Италия": Подкрепяме го още от 94 - та, в добри и най-вече в лоши времена.

Той познава и от двата вида в изобилие. На 81, Силвио Берлускони изглежда вечният в италианската политика. Аз съм като доброто вино,с времето ставам по-добър и сега съм перфектен, писа наскоро магнатът, със сякаш застинала усмивка, но с изгледи отново да ръководи след като няколко пъти политически потъна. Последно това беше преди 7 години, когато остави Италия с бюджетен дефицит от 2 трилиона евро. Един от най-богатите италианци влезе в политиката през 94та, опрян на медиината си империя, създаде дясноцентритската Форца Италия, но след седем месеца падна, изоставен от съюзниците си. Върна се през 2001-ва и остана 5 години - следвоенен рекорд.

Управлява три мандата с прекъсване. През това време сякаш владееше екрана, стана популярен с неуместните си шеги и гафове, секс скандалите и проблемите с правосъдието. Баща на пет деца, дядо на 10 внуци, сега живее с жена, която с 49 години по-млада от него. Вкусът му към красиви жени, в това число момичета на повикване, експлодира в аферата "Рубигейт" и партитата "бунга-бунга", преди да бъде напълно оправдан в скандала с непълнолетната мароканка.

За 17 години срещу него има 30 разследвания. Осъден е единствено за данъчна измама на 4 години, но заради амнистия изтърпя само една под формата на обществен труд. И до днес има забрана да заема държавен пост, но се надява Европейският съд за правата на човека да я отмени и вече говори като победител.

Силвио Берлускони, лидер на партия " Форца Италия": В правителството трябва да включим и лидери от така наречения реален живот- шефове на корпорации, мениджъри,представители на културата.

Берлускони обеща минимална пенсия от 1000 евро и бързо решение на мигрантския въпрос - чрез репатриране на нелегалните.

В коалицията около него,партията която спечели дори с глас повече от другите ще посочи кандидата за премиер. За Берлускони този човек е шефът на ЕП Антонио Таяни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Умни светофари и зелена вълна по ремонтирания булевард Васил Априлов в Пловдив
Умни светофари и зелена вълна по ремонтирания булевард "Васил Априлов" в Пловдив
Убиха криминално проявен мъж в Пловдив
Убиха криминално проявен мъж в Пловдив