НОВИНИ

Тайландски фирми позволяват на служителите да ходят на работа с кучетата си

Нимо скача от колата и се втурва презглава, за да отиде на работа в тайландска рекламна агенция в столицата Банкок. Само че Нимо не е обикновен служител, той е куче, предава Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
09:22, 03.10.2018
Чете се за: 00:36 мин.
Още
тайландски фирми позволяват служителите ходят работа кучетата

Кафявото хъски придружава всяка сутрин стопанина си Тимапорн Попипат в офисите на дигиталната рекламна агенция YDM. "Аз съм голям фен на кучетата и поради тази причина приех да работя тук в тази фирма, където шаровците са добре дошли", доверява 29-годишният пиар мениджър, който е и горд собственик на чихуахуа на име Му Пан.

Трендът за ходене на работа с домашния любимец става все по-популярен в Тайланд, най-вече в компании, свързани с рекламния бизнес, където работните часове не са строго регламентирани. Тази политика помага на служителите да се избавят от стреса. Тя привлича и задържа кадрите. И други рекламни фирми в Банкок приемат в офисите си работещи с кучета, но YDM със сигурност е най-голямата, приела на въоръжение тази практика. Централата има 200 служители, като всеки ден в офисите присъстват около 20 кучета. Много научни изследвания доказаха ползата от присъствието на четириногите на работното място. Дори и служителите, които идват на работа без домашен любимец, контактувайки с кучетата на колегите, установяват с тях по-добри контакти и така колективът се сплотява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Данъчни проучват участвал ли е Тръмп в схема за укриване на данъци в миналото
Данъчни проучват участвал ли е Тръмп в схема за укриване на данъци в миналото
Бархам Салих е новият президент на Ирак
Бархам Салих е новият президент на Ирак