НОВИНИ

Тайна среща между САЩ и Северна Корея

Номинираният за държавен секретар на Съединените щати Майк Попмео се е срещнал тайно със севернокорейския лидер. Това разкриват американски медии. Целта на визитата била подготовката на разговорите на президентите на Съединените щати и Северна Корея.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
09:45, 18.04.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Американският президент потвърди, че в Пхенян е имало преговори на много високо ниво, но не уточни участниците в разговорите.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Имаше преговори на високо ниво. Те преминаха добре, но ще видим какво ще се случи.

Разкритието за посещението на Майк Помпео в Пхенян направи Вашингтон пост. Според изданието, той е пътувал до Северна Корея по великденските празници, малко след като беше номиниран за държавен секретар.

На пресконференция с японския премиер, Тръмп съобщи, че вероятно през юни ще се срещне със севернокорейския лидер. Къде ще се проведат разговорите, обаче, засега не е ясно. Американският президент обясни, че има пет варианта с места, на които той да разговаря с Ким Чен Ун, но изборът все още не е направен.

Тръмп се обяви и за преговори между двете Кореи за постигане на мир. Двете държави са в състояние на война от 1953-та година. След изказването му от Южнокорейското министерство на националното обединение съобщиха, че Сеул е готов да замени примирието с постоянен мирен договор. И най-вероятно това ще бъде основна тема на срещата между лидерите на двете Кореи на 27 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Жена загина при аварийно кацане на самолет в САЩ
​Жена загина при аварийно кацане на самолет в САЩ
Церемонията по връчване на наградите Димитър Цонев ще бъде на 10 май
Церемонията по връчване на наградите "Димитър Цонев" ще бъде на 10 май