НОВИНИ

Тази неделя "В кадър" по БНТ1: Да срещнеш папа Франциск

Журналистката Цветелина Йорданова, операторът Атанас Атанасов и режисьорът Борислава Димова събират в документален филм размислите и емоциите от общуването с един от най-влиятелните лидери на нашето време.Гледайте документалния филм „Да срещнеш папа Франциск“ в неделя (9 юни) от 20,45 часа по БНТ1 в рубриката „В кадър“

bnt avatar logo
от БНТ
10:19, 06.06.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Филмът "Да срещнеш Папа Франциск" е посветен на посещението на Главата на Римокатолическата църква в България на 5 и 6 май 2019 година.

Филмът има за цел да проследи най-важните и вълнуващи моменти от визитата на Светия отец и срещите му с вярващите в София и Раковски.

Герои в разказа са 8 - годишната Ива Кочева от Раковски - едно от 245 - те деца, получили причастие лично от папа Франциск, отец Страхил Каваленов, преводач на папа Франциск в България и режисьорът Вим Вендерс, заснел филм със Светия отец, сниман в продължение на две години във Ватикана.

;

Анализ на посланията на папата в България прави проф. Владимир Градев, преподавател в СУ"Св.Климент Охридски" и бивш посланик на страната ни към Светия престол.

Лични впечатления от папа Франциск споделя монсеньор Христо Пройков, апостолически екзарх в България и Ива Михайлова, говорител на Католическата църква у нас.

Режисьор е Борислава Димова - автор на много документални филми и преподавател в НБУ. Оператор е Атанас Атанасов, сценарист - Цветелина Йорданова, редактор Теодора Каролеева. Продуцент е Надя Обретенова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОП Развитие на човешките ресурси: Мисията е възможна
ОП "Развитие на човешките ресурси": Мисията е възможна
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Музикални подаръци
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Музикални подаръци