COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Тази вечер е големият дебат между кандидатите за председател на ЕК

Тази вечер в Европейския парламент в Брюксел ще се проведе големия дебат между кандидатите за председател на Европейската комисия. От 22 ч българско време зрителите на БНТ2 също ще имат възможност пряко да проследят дебата, който е организиран от Европейския съюз за радио и телевизия и Европейския парламент. Основните теми ще бъдат "Моята Европа: Каква е ползата за мен?", "Околна среда" и "Нашите ценности и светът". Дебатът ще бъде воден от трима журналисти, а финалът му се очаква в полунощ.На какви тези ще заложат основните претенденти за поста на Жан-Клод Юнкер - вижте повече от прякото включване на кореспондента ни в Брюксел Десислава Апостолова.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
08:04, 15.05.2019 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Това е единственият голям дебат за поста председател на Европейската комисия и участие в него ще вземат шестимата кандидати - Манфред Вебер (Европейска народна партия), Франс Тимерманс (Партия на европейските социалисти), Ян Захрадил (Европейски консерватори и реформисти), Маргрете Вестегер (Алианс на либералите и демократите за Европа), Ска Келер (Европейска зелена партия) и Нико Куе (Европейска левица).

Ще се дебатира по всички възможни теми, свързани с европейските ценности, климатичните промени, миграцията, опазването на сигурността и външните граници и целия спектър въпроси и проблеми, засягащи гражданите на Обединена Европа.

Милиони зрители ще имат възможност да наблюдават дебата, който ще бъде излъчван и в ефира на БНТ2.

Може да задавате и въпроси в социалните мрежи - в Туитър това ще бъде възможно с #telleurope.

Допълнителна информация за правилата за номиниране на кандидатите и за провеждането на дебата между тях можете да намерите на сайта на Европейския парламент.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Как ще работи тол системата и колко ще плащаме - говори председателят на АПИ
Как ще работи тол системата и колко ще плащаме - говори председателят на АПИ
Отбелязваме Международния ден на семейството
Отбелязваме Международния ден на семейството