НОВИНИ

Тази вечер и утре има вероятност за локални поройни наводнения

Във вечерните часове днес и утре съществува вероятност за локални поройни наводнения, съобщиха от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/. От днес е активирано Оперативното звено на МОСВ и на басейновите дирекции с център Плевен, Пловдив и Благоевград. Водните количества на повечето от наблюдаваните реки са около праговете за високи води.

bnt avatar logo
от БТА
13:32, 20.05.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
вечер вероятност локални поройни наводнения

В Дунавския басейн от днес вечерта, вследствие на прогнозирани валежи, се очакват по-значителни повишения в горните и средните течения на реките Лом, Цибрица, Огоста и Искър. Временни повишения се очакват и в горните и средните течения на реките Вит и Осъм, както и в горното течение на Янтра.
Във вечерните часове днес и утре съществува вероятност за локални поройни наводнения във водосбора на река Лом, в горните части на р. Огоста, както и в горните и средни части от водосбора на р. Искър. Днес вечерта и утре, в резултат на очаквани интензивни валежи, има вероятност от поройни наводнения във водосборите на реките Владайска, Банкенска, Лесновска и Блато.
В Източнобеломорския басейн днес, в резултат на прогнозирани валежи, се очакват повишения в горното и средното течение на р. Марица и по родопските й притоци, както и в горното и средното течение на р. Арда.
В Западнобеломорския басейн днес, вследствие на прогнозирани валежи, се очакват повишения на водните нива на реките в целите водосбори на р. Места и р. Струма. Утре съществува вероятност от локални поройни наводнения в горното и средното течение на р. Места и в горното течение на р. Струма.
В Черноморския басейн днес водните нива ще останат без съществени изменения или ще се понижават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 години затвор за Кирчо Киров за кражбата на милиони левове
10 години затвор за Кирчо Киров за кражбата на милиони левове
Правилата трябва да се спазват от всички и най-вече от министерството
Правилата трябва да се спазват от всички и най-вече от министерството