Тази вечер се очаква нов протест в Габрово

Пореден протест се очаква в Габрово днес. Без сблъсъци премина снощи третата вечер на недоволство. С шествие хората излязоха по улиците, за да кажат „не“ на агресията. В Габрово са засилени мерките за сигурност, а от полицията се надяват да няма провокации.Вижте повече в прякото включване на Иво Никодимов:

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
преди 11 месеци
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Равносметката на полицията е седем задържани, защото са носели боксове. След това са били освободени.

От полицията предупреждават протестиращите да не носят предмети, които биха могли да бъдат опасни за останалите.

Според публикации в социалните мрежи, днес в Габрово се очаква да дойдат на протест и хора то други градове на страната.

ст. комисар Красимир Добрев, дир. на Дирекция „Жандармерия“: Това, което върви по социалните мрежи, и вие го знаете, се очаква днес около 18 часа отново да се съберат граждани, може да има и гости на град Габрово, искам да заявя, че МВР е взело всички необходими предохравителни мерки да не се стига до грубо нарушаване на обществения ред, така да внесем едно спокойствие, също така апелираме и се обръщаме към гражданите нека си изразят техния протест, но това да бъде в рамките на допустимото.
Таня Христова, кмет на Габрово: За решаването или подобряването на която и да е ситуация една институция или един орган не е достатъчен.Изводът, който всички трябва да си направим е че, за да сме наистина отговорни пред хората всички институции трябва да работим в синхрон. И точно тази тема не е подходяща да си прехвърляме вината една на друга. А иначе, ако смятате, че оставката на кмета на Габрово ще реши ромския проблем на България, отговорът мисля, че сами може да си го дадете.

Според кмета на Габрово е необходима промяна в Административно-процесуалния кодекс - тези, на които се налагат административни глоби за нарушения, но не ги плащат, трябва да бъдат задължавани да полагат общественополезен труд.

Топ 24
Най-четени