Тази вечер "В кадър": "Добавена реалност"

Тази вечер БНТ ще излъчи в рубриката "В кадър" от 22:30 часа филма "Добавена реалност", негов автор е Цветелина Йорданова.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
преди 3 години
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Заснет е в Съединените щати от нея и Атанас Атанасов с помощта на продуцента Ричард Уортман - работил като директор на телевизионното бюро на Ройтерс в Ню Йорк и Лос Анджелис в продължение на 13 години и продуцент на филми за телевизиите "Дискавъри", "Хистори ченъл", "Нешънъл Джиографик", както и за "Парамаунт".

Цветелина Йорданова представи в "Денят започва" филма, който дава дума на истински авторитети, за да обяснят какво са фалшиви новини - понятие, често използвано напълно произволно, както и как се създават и разпространяват фалшиви новини - случайно или целенасочено и злонамерено, как се превръщат в интернет хит, как променят традиционните медии. Също и как журналистите трябва да се справят с ефекта от фалшивите новини, как работят организациите за проверка на фактите - почти непознати в Европа, но вече много популярни в Съединените щати. Как се формира медийна грамотност и как се създават "имунитет" към фалшиви новини, критично мислене и отговорно поведение в социалните мрежи.

Топ 24
Най-четени