НОВИНИ

Театър “Българска армия” стартира кампания “ДАРИ КНИГА, ЕЛА НА ТЕАТЪР”

Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ” стартира кампания “ДАРИ КНИГА, ЕЛА НА ТЕАТЪР”. Всеки, който дари книга на касата на театъра в периода 22 - 28 май, ще получи срещу жеста си талон с 50% отстъпка от цената на билета, за избрана от него постановка. Дарените книги ще отидат за Отделението по детска кардиология на Националната кардиологична болница в София и читалище “Георги Димитров”, село Ковачевци.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
08:41, 21.05.2017
Чете се за: 01:05 мин.
Още

През седмицата, в която честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" ще приема книги както за деца, така и за възрастни.

Мирослав Пашов - директор на Театър "Българска Армия": Ние сме част от една обща политика според мен за образование, което има смисъл да се направи, тъй като театърът е първо четене после театър!

Част от дарените запазени книжки ще отидат в отделението по детска кардиология на Националната кардиологична болница в София, където за малките пациенти са осигурени място за игра, медицински клоуни и книжки, които често се късат. Другите дарени книги ще заминат за читалище "Георги Димитров"в село Ковачевци.

Мирослав Пашов -директор на Театър "Българска Армия": Направихме проучвания съответно на кого е нужно, за смисъла е излишно да казвам дали трябва да се чете или не, имам предвид, а на кого е нужно най-много в този момент.
Деница Димитрова - ПР на Театър "Българска Армия": Има страшно много читалища в страната и изборът със сигурност не беше лесен, а кардиологичното отделение, свързах се с медицински клоуни, които работят там, тъй като болницата доста добре се грижи за своите малки пациенти, и ми казаха, че в този момент наистина имат нужда от нови книжки.

При дарение от 4 до 6 книги получавате втори талон за отстъпка от цената на 1 билет.~

Мирослав Пашов- директор на Театър "Българска Армия": Тук не става въпрос за намаляване на цените на билетите, тук става въпрос за достъп до театъра.В крайна сметка онова, което сме създали, то е за хората и ако то не се види, какъв е смисълът тогава.
Деница Димитрова: Заповядайте да зарадвате някого със своята книжка, ще получите 50% отстъпка за билет и със сигурност преживяването в нашия театър ще ви хареса, а тези, които ще получат вашата книжка, ще бъдат също обогатени духовно!

Кампанията „Дари книга, ела на театър "продължава до края на следващата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте днес по БНТ: Филмът Семейни реликви
Гледайте днес по БНТ: Филмът "Семейни реликви"
Вандали разрушиха три красиви кътчета в Природен парк Витоша
Вандали разрушиха три красиви кътчета в Природен парк "Витоша"