НОВИНИ

Театър "Българска армия" зарадва с книги малки пациенти във ВМА

Кампанията „Дари книга, ела на театър", която Театър „Българска армия" организира за първа година събра близо 3 600 тома книги, както детски, така и художествена литература. На първи юни част от тях бяха дарени на болни деца в Националната кардиологична болница. Друга част е предвидена за детската градина и за читалището в село Ковачевци. Днес с детски книжки бяха зарадвани и малки пациенти във Военномедицинска академия.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
09:54, 14.06.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Книжките идват в най-подходящия момент за шестгодишния Кристиан и много други деца с увреден слух като него. Той е претърпял изключително сложна операция, благодарение на която скоро ще може да чува, да говори и да се чувства пълноценен.

Галина Алексиева - майка на Кристиан: Обичаме книги за животни повечето. Разглежда ги, все още не можем да ги четем, но се надявам в бъдеще да почнем.

проф. Венцислав Цветков - началник клиника "УНГ" към ВМА: Това значи, че все още се мисли за доброто, за добрите начинания в България.Самата идея за едно такова мероприятие на взаимност "Дари книга" и всъщност да се популяризира и театъра е много добра идея, така че аз съм много приятно изненадан.

Деница Димитрова - ПР на Театър "Българска армия": Чувството е много хубаво, тъй като децата наистина се радват. Кампанията със сигурност ще продължи през следващия сезон, тъй като вече юни месец е последен за Театър "Българска армия". Така че догодина със сигурност ще зарадваме други деца с книги, друго читалище или училище.

Следващата седмица от Театъра ще посетят и село Ковачевци, където ще отнесат останалата част от дарените книги.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни спортни занимания за децата в Благоевград през лятото
Безплатни спортни занимания за децата в Благоевград през лятото
Тази вечер В кадър: Добавена реалност
Тази вечер "В кадър": "Добавена реалност"