Театър пред театъра: Концерт-спектакъл "България благословена земя"

За втора поредна година Народният театър "Иван Вазов" ще закрие сезона под открито небе. Началото е довечера с "България благословена земя" - концерт-спектакъл, който е част от закриващата програма за финала на Българското европредседателство. За разказва Цанка Николова.

Цанка Николова
от Цанка Николова
преди 2 години
Чете се за: 00:43 мин.
Животът

До 8 юли почитателите на театъра ще могат да се насладят на любими заглавия от репертоара на Народния театър, като Калигула, Животът е прекрасен, Сако от велур и Опит за летене. На сцената под звездите ще гостуват и Театър "София" и Театър "Българска армия" с "Госпожа министершата" и "Швейк". Всички спектакли са с начален час 21:30, а всяка вечер представлението е различно.

Николай Урумов, актьор: Има по-голяма непринуденост, когато си навън. Няма ги лъскавите амурчета горе, няма ги меките фотьойли вътре в салона, няма ги кулисите, зад които да се крием ние и предполагам, че всичко това ще даде една по-голяма близост и по-жив спектакъл.
Стоян Радев, режисьор на постановката "Опит за летене": На открито някак се връщаме в зората на театъра, когато той е бил на площада, когато хората са се събирали и са гледали на театралното действие като на празник.

Сцената е над 7 тона, трибуната - над 50, а 16 души работят върху нейната визия.

инж. Емил Марков, технически директор на НТ "Иван Вазов": Разстоянието между редовете вече е един метър и височината между редовете е 25 см, което е по-различно в сравнение с миналата година.

Трибуната тази година предлага и повече места: над 1100 почитатели на театъра ще могат да усетят магнетичната атмосфера на сцената под звездите пред Народния театър "Иван Вазов".

Топ 24
Най-четени