НОВИНИ

Техническа грешка на ВУЗ праща студенти на "поправителен" в Австрия

В австрийския град Залцбург 106 студенти ще повторят изпита си по европейско право. Всички те първоначално са получили отлични оценки със стопроцентово съответствие на тестовете. След проверка се оказало, че този впечатляващ резултат се дължи не на знанията им, а на грешка при отпечатването на изпитните формуляри. На тях са се разпознавали верните отговори.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
19:30, 03.04.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света

На 28.02. в Юридическия факултет на университета в Залцбург се провежда изпит по европейско право. Точно месец по-късно студентите почуват мейл, че изпитът им се анулира. Причината са формулярите за теста.

Ивон Супан, студент по право в Университета в Залцбург: Не разбирам, защо не е извършена проверка преди изпита, а трябва сега ние студентите да изкупуваме чужди грешки.

В мейла, който са получили студентите пише, че не са им поставяли оценки и все едно, че не са явявали на изпит.

Ерих Мюлер, зам. директор на Университета в Залцбург: Грешките винаги са срамни, няма две мнения. Няма умисъл в случилото се и то е много неприятно за нас. Приемаме го като даденост и се опитваме да направим най-доброто в тази ситуация.

За студентите остава утехата, че няма да чакат дълго за датата на повторното препитване. Изпитът по европейско право в Залцбург ще се проведе в края на април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влаковете от западното направление към София се движат със закъснение
Влаковете от западното направление към София се движат със закъснение
 Съпругата на Лозан Панов отложи пресконференцията за имота си от Артекс
Съпругата на Лозан Панов отложи пресконференцията за имота си от "Артекс"