НОВИНИ

Технически проби ограничават трафика на Дунав мост

Километрична опашка от тирове се изви пред граничния пункт Дунав мост край Русе. Тежкотоварни и леки автомобили бяха спрени принудително от 7.30 тази сутрин за пет часа, заради изпитания на съоръжението от румънска страна. Ограничението за движение на всички автомобили е поискано от румънската национална компания за магистрали и пътища и ще остане в сила и през следващите два дни от 7.30 до 12.30 часа.

bnt avatar logo
от Венета Николова
19:28, 21.10.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

След ремонта на моста е необходимо да се измерят вибрациите по съоръжението, тъй като е имало подмяна на конструктивни елементи, уточниха от Гранична полиция в Русе. Повечето български шофьори, които са потеглили от страната знаеха за забраната, но споделиха, че чакането вече не ги изненадва.

Недко Хаджиев
„То вече нямаме избор, то е всеки ден и навсякъде. Друг мост направиха – и там е същата работа. Нека му правят ремонт, ама то не е заради моста, тука всичко е заради тези карти, дето вкараха.”

Чуждестранните шофьори нямаха никаква информация за 5-часовия принудителен престой и бяха неприятно изненадани.

Ахмед Рашидов
„Не зная. Има някакъв проблем, но какъв е, никой не казва.”

Спирането на движението, особено през почивните дни, обърква плановете на много русенци и най-вече на тези, които ще пътуват със самолет от летището в Букурещ. И през следващите два дни пътните полицаи ще спират автомобилите още в районите на Велико Търново и Стара Загора, за да не се струпват на русенска територия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гурбетчиите от Долно Осеново вече ще работят и в Германия
Гурбетчиите от Долно Осеново вече ще работят и в Германия
България е сред страните в ЕС с най-нисък държавен дълг спрямо БВП
България е сред страните в ЕС с най-нисък държавен дълг спрямо БВП