НОВИНИ

Телефонни измамници тормозят жителите на Шумен и Велики Преслав

Няколко съобщения за опити за телефонни измами са получени в дежурната оперативна част на ОД на МВР- Шумен, съобщиха от пресцентъра на полицията. Част от получените сигнали са за Велики Преслав. Измамници атакуват по телефона и жители на областния град.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:14, 22.08.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
телефонни измамници тормозят жителите шумен велики преслав

Сценариите за опитите за измама са няколко. По телефона мъже и жени се представяли за медици. Те съобщавали, че близък на семейството е пострадал при инцидент и искали между 10 000 и 15 000 лева за лечението му.

След това се обаждал мъж, който се представял за полицай и обяснявал, че обаждането на измамниците е засечено и искал съдействие за залавянето им. За целта хората трябвало да оставят исканите от измамниците пари на посочените от тях места, за да бъдат заловени.

В друго обаждане мъж се представил за следовател и казал, че член от семейството имал проблем. За целта трябвало да бъде предадена известна парична сума и проблемът щял да бъде решен.

От полицията умоляват гражданите да не се доверяват на непознати по телефона, да не дават свои данни, да не съобщават къде живеят и с какви парични суми разполагат и в никакъв случай да не хвърлят през тераси и прозорци пари, искани им за "съдействие" от полицията.

Когато непознат иска парична сума по телефона под какъвто и да е предлог и форма, е сигурен белег, че става въпрос за измама, допълват от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нено Димов: Подобряването на качеството на въздуха е основен приоритет
Нено Димов: Подобряването на качеството на въздуха е основен приоритет
Северна Корея няма да се откаже от ядрената си програма
Северна Корея няма да се откаже от ядрената си програма