НОВИНИ

Темите, които днес са важни за Европа - в #ЕВРОПА по БНТ

През 2019 г. предстои да бъдат определени новите ръководители на четирите най-важни институции в Европейския съюз - изпълнителният орган на Съюза - Европейската комисия, политическата структура за координация - Европейския съвет и Централната европейска банка, която определя паричната политика в еврозоната. В няколко поредни издания предаването на БНТ #Европа ще разкаже за основните претенденти за председателския пост.

bnt avatar logo
от БНТ
14:23, 07.02.2019
Чете се за: 01:42 мин.
Политика

Тази неделя Теодора Гатева представя кандидата за престижния пост Манфред Вебер.

Избирането на председател на ЕК вече не е само в ръцете на евролидерите. Той трябва да бъде одобрен от Европейския парламент, който предстои да промени състава си след изборите на 26 май тази година.

Каква Европа ни очаква? – зрителите ще чуят мнението на Теодор Стойчев – ръководител на информационното бюрото на Европейския парламент в България.

След решението за Brexit, мястото на Лондон като финансова столица на Европа, остава вакантно. Париж, Дъблин, а отскоро и Амстердам са сред претендентите за финансов център на Стария континент. 20 години след влизането в обращение на еврото Еми Запартова изследва в добра форма ли е европейската валута и кой пръв се доверява на евробанкнотата.

Своите впечатления за една от най-успешните европейски програми,за студентски обмен - „Еразъм“ споделя Виолета Манчева.

Тази неделя екипът на #Европа предлага и един по-различен поглед към Берлин – градът, за който коминочистачите не са само атракция.

Гледайте предаването #Европа тази неделя (10 февруари) веднага след обедните новини!

;

Предаването #Eвропа се реализира в рамките на проект BNT COMM/SUBV/2019M/0008 „Европа“, който БНТ изпълнява с финансовата подкрепа на Европейския парламент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северин Красимиров е вменяем, обвиняват го за убийството на Виктория Маринова
Северин Красимиров е вменяем, обвиняват го за убийството на Виктория Маринова
Ел Маестро е прекратил договора си. Любо Пенев поема ЦСКА?
Ел Маестро е прекратил договора си. Любо Пенев поема ЦСКА?