COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Тереза Мей иска сделката за Брекзит да се гласува утре

Британското правителство заяви, че смята да проведе трето гласуване за сделката на Брекзит в петък, но очаква одобрението на говорителя на Камарата на общините.

от БГНЕС
15:12, 28.03.2019
Чете се за: 00:31 мин.
По света
тереза мей иска сделката брекзит гласува

„Ние признаваме, че всяко предложение, което гласуваме трябва да бъде съобразено с решенията на говорителя”, заяви Андреа Лийдсъм, която представлява правителството в парламента.

„Предложението ще бъде внесено възможно най-скоро и очевидно по-късно днес”, каза Лийдсъм.

Говорителят на парламента Джон Бъркроу блокира гласуването, като се позова на над 300-годишно правило, което забранява на парламента да гласува едно и също нещо.

„Единственият начин да се подсигурим, че ще напуснем на 22 май, е като одобрим сделката до 23 ч. местно време на 29 март”, допълни представителката на правителството.

Тя отбеляза, че лидерите на ЕС са отпуснали удължаване на датата за Брекзит „при положение, че сделката ще се приеме от Камарата на общините , тази седмица. Ако тя бъде отново отхвърлена, Великобритания трябва да информира ЕС какво смята да прави до 12 април.

Вчера британските депутати отхвърлиха всички осем варианта за действие по Брекзит, включително одобрение на условията за раздяла, оттегляне искането за напускане и втори референдум.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
#60 секунди без COVID-19: Какво става в отношенията между Брад и Анджелина
#60 секунди без COVID-19: Какво става в отношенията между Брад и Анджелина
Отвъд границите: Аделина Марини: Европа е моят начин на живот
"Отвъд границите": Аделина Марини: Европа е моят начин на живот