НОВИНИ

Тереза Мей свиква комисията "Кобра" заради атентата Манчестър

Британската премиерка Тереза Мей обяви, че свиква в 9 ч местно време в Лондон заседание на извънредната правителствена комисия "Кобра" заради снощния взрив на концерта в Манчестър, при който до момента има 19 жертви и около 50 ранени, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
07:36, 23.05.2017 (обновена)
Чете се за: 01:11 мин.
По света
тереза мей свиква комисията кобра заради атентата манчестър

Тя нарече случилото се "ужасен терористичен акт" и каза, че нейните мисли са с жертвите и със семействата на всички пострадали.
"Ние работим, за да установим всички подробности" на случилото са на голямата покрита зала в Манчестър по време на концерта на американската певица Ариана Гранде, подчерта Мей.

Британската агенция "Прес Асосиейшън" съобщи, че заради трагедията в Манчестър Мей е прекратила избирателната си кампания за насрочените за 8 юни предсрочни парламентарни избори.
"Източник в Консервативната партия каза, че кампанията на премиера за изборите е прекратена", посочва агенцията. Дали това е временна мярка предстои да се разбере.
Ужасният инцидент в Манчестър бе осъден от двете главни опозиционни партии - лейбъристката и либералнодемократическата. "Инцидентът в Манчестър е ужасен. Моите мисли са с пострадалите и със сътрудниците на нашите забележителни аварийни служби", каза лейбъристкият лидер Джереми Корбин, цитиран от Ройтерс. А лидерът на либералните демократи Тим Фарън каза, че "това е шокираща и ужасна атака, насочена срещу деца и млади хора, които просто се наслаждаваха на един концерт".
Ройтерс припомня, че пред последните дни предизборните анкети отчитат рязко съкращаване на голямата доскоро разлика между консерватори и лейбъристи в полза на първите.
По последни данни няма промяна в обявения брой на жертвите и ранените. Взривът е станали извън пределите на концертната площадка на покрития стадион на място за обществено ползване. Американски източници, цитирани от Ройтерс, виждат почерка на терорист самоубиец в атентата.
По думи на очевидци повечето зрители на арената са били деца и подрастващи. 23-годишната американска певица Ариана Гранде е идол на много млади хора от 2010 г., когато изигра ролята на Кет Велънтайн от мюзикъла "Победители". Сегашното й европейско турне промоцира третия й студиен албум "Опасна жена" . То започна в американския град Фийникс през февруари и след Манчестър трябва да продължи на различни места в Европа - , включително Белгия, Полша, Германия, Швейцария и Франция, а после ще се прехвърли в Латинска Америка и Азия.
"Разбита съм! Съжалявам от дъното на душата си за станалото. Просто нямам думи", написа певицата в Туитър. Тя остана незасегната от експлозията, гръмнала малко след края на концерта й на "Манчестър арена".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Чуков: Има изключителна пестеливост от страна на британските власти
Проф. Чуков: Има изключителна пестеливост от страна на британските власти
Алпинистът Атанас Скатов се очаква да се върне в базовия лагер
Алпинистът Атанас Скатов се очаква да се върне в базовия лагер