НОВИНИ

Терористично нападение в Манчестър в новогодишната нощ

Тежък инцидент беляза новогодишната нощ в Манчестър - трима души пострадаха при нападение с нож на местната гара Виктория. Нападателят е задържан, той е на 25 години и мотивите му се изясняват. Британската полиция разглежда случая като терористично нападение.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
18:39, 01.01.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

21 часа местно време. На жп гара "Виктория" в Манчестър се чуват викове. Облечен в черно мъж наръгва с нож двойка на около 50 години, която отивала на новогодишно празненство. Ранява в корема и двамата, успява да пореже жената и по лицето. На помощ им се притичва полицай, който също е прободен.

Свидетелски кадри показват момента, в който няколко полицаи се опитват да арестуват нападателя. За него се знае, че е на 25 години и че в момента на нападението е крещял "Аллах е велик". На метри от мястото на инцидента е и продуцента от Би Би Си Сам Клак.

Сам Клак, свидетел: Мъжът тръгна към мен, а когато се приближи достатъчно, видях, че носи огромен кухненски нож. Казах си "това не е никак добре". Бях на косъм да скоча върху релсите, за да избягам, когато се появиха полицаи със сълзотворен газ и електрошок и го обезвредиха.

Полицията разглежда случая като терористично нападение. Срещу нападателя е повдигнато обвинение за опит за убийство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Психично болен мъж блъсна четирима души с кола в Германия
​Психично болен мъж блъсна четирима души с кола в Германия
След новогодишните празници: Нормален трафик по АМ Тракия
След новогодишните празници: Нормален трафик по АМ "Тракия"