Натоварен трафик в последния от серията почивни дни. Ограничение от 90 км/ч е въведено на магистрала "Тракия" в участъка Чирпан - Стара Загора заради неравности по пътното платно. Продължават и ремонтите на магистралата - при 17-и и 18-и километър в посока Бургас, а движението се осъществява двупосочно в платното за София. Ще има две ленти за София и една лента за Бургас.

С повишено внимание шофьорите трябва да се движат и в участъка между Ихтиман и тунела "Траянови врата" от км 45 до км 53. Там също е въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч в двете платна за движение заради неравности на пътната настилка и ремонтни дейности.

За улеснение на трафика в края на трите почивни дни, ще има две ленти за София на автомагистрала "Хемус" в участъка с виадуктите, които се ремонтират на територията на Софийска област.

В интервала от 10 до 20 ч ще има две ленти за прибиращите се към София през Владая. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала "Люлин".

По всички трасета, по които се очаква да има много движение, както и на граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния, ще има засилено полицейско присъствие.

Движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 т ще бъде ограничено по автомагистралите от 14 до 20 ч.