НОВИНИ

МВР откри телефонна линия за информация за пострадалите в инцидента на АМ Тракия

Шестима загинали и над 20 ранени при катастрофата с автобус на магистрала "Тракия" в района на Вакарел. Движението по магистралата е затруднено в района на Вакарел колите се движат двупосочно в платното за Бургас. На място на инцидента е и вътрешният министър Валентин Радев, който съобщи, че има свикан Кризисен щаб, който може да даде актуална информация по всяко време за жертвите на катастрофата на следните телефони - 02/ 982-51-54 и 0889/ 94-42-60. Следствието по случая продължава. Експерти на място проверяват автобуса.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
15:37, 13.04.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Министър Радев изрази съболезнования на близките, приятели и роднините на загиналите, а като причина за инцидента той посочи съприкосновение между лек автомобил „Рено“ и автобуса.

Валентин Радев: министър на вътрешните работи: Надавам се до час, час и половина да се освободи движението. Причината мога да кажа по следния начин - има съприкосновение между два автомобила - лек автомобил и автобуса, който е карал в нормалното платно и е изпреварван от лекия автомобил.. Вероятно нещо е станало между тях. Дама е карала. Автобусът не е превишил скоростта, с около 95,6 км/ч се е движел.

В момента се проверява документацията на автобуса в офиса на транспортната фирма в София.

;
Гл. комисар Младен Маринов - главен секретар на МВР: Данните са, че автомобилът е влязъл в съприкосновение странично с автобуса, оттам са последвали следващите движения на автобуса към канавката, но пак казвам, това трябва да се потвърди с автотехническите експертизи.

-Употребили ли са алкохол водачите?

- Нямам данни да са употребили алкохол, в момента колегите работят с тях.

- Превишена скорост имало ли е на автобуса?

Георги Атанасов -управител на "Юнион Ивкони": Превишена скорост - не, автобусът се е движил с 93км/ч, поне това показват данните по GPS-а.

-А лекият автомобил? - Нямам представа.

- Имал ли е всички необходими лицензи и документи?

- Автобусът е произведен 2017година август месец, т.е. той е на по-малко от година. Като техническо състояния няма как да коментирам каквото и да било, поради факта, че той е чисто нов. Просто, прегледан е и съвсем скоро е влязъл в експлоатация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В шест столични болници са настанени ранените от катастрофата на АМ „Тракия“
В шест столични болници са настанени ранените от катастрофата на АМ „Тракия“
Московски: Автобусът има удостоверение за техническа изправност
Московски: Автобусът има удостоверение за техническа изправност