НОВИНИ

Транспортират към София тежко пострадалите от катастрофата до село Микре

Девет души загинаха при челен сблъсък между пътнически микробус и товарен автомобил до ловешкото село Микре. 15 души са ранени. Пътуващите в микробуса са незрящи хора. Дарина Цветкова разказва пряко от мястото на сблъсъка.

bnt avatar logo
от БНТ
18:02, 17.11.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Катастрофата е станала днес малко след обяд. Пътнически автобус с пернишка регистрация, пътувал посока София, навлиза в насрещното движение и се удря челно в товарен автомобил с шуменска регистрация, който е пътувал в посока Варна. Шест души са загинали на място, двама са починали в ловешката болница, а третият на път за болницата, Всички пострадали са настанени в ловешката болница. Един от тях е откаран в Плевен. Очаква се всеки момент тежко пострадалите да бъдат транспортирани ВМА и болницата в Лозенец.

В момента все още се водят следствени действия и оглед на мястото.

Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч: Каква е конкретната причина не мога да кажа, всичко е възможно факт е, че по първоначалните обяснения дадени от шофьора на товарния автомобил, автобусът внезапно се е появил в платното срещу него, насрещното платно.

В момента пътният участник все още е затворен и не е ясно кога ще бъде отворен затова се използва отбивката Микра-Ловеч, пътен възел Абланица. Това е участък, в който много често стават катастрофи.

Кметът на Перник Вяра Церовска обяви 20 ноември за ден на траур на територията на община Перник в памет на загиналите в тежката катастрофа край Ловеч, съобщи общинският пресцентър. В тази връзка е забранено провеждането на увеселителни мероприятия, тържества и весели ритуали за периода от 8 до 24 часа на този ден. На територията на общината националните и общинските знамена ще бъдат спуснати наполовина. Вяра Церовска изразява своите дълбоки съболезнования към близките на загиналите.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предстои ремонт на бившия хотел „Севастопол” в Русе
Предстои ремонт на бившия хотел „Севастопол” в Русе
Какво обърка президентът на Зимбабве Робърт Мугабе?
Какво обърка президентът на Зимбабве Робърт Мугабе?