НОВИНИ

Тежка катастрофа между бус и малък автобус край Дебелец

Петима души пострадаха при тежка катастрофа между товарен бус и малък автобус на пътя между Велико Търново и Габрово, до разклона за град Дебелец. Състоянието на пострадалите е стабилно. Инцидентът е станал около 16 часа днес. По първоначална информация автобусът, в който пътували 12 души, сред които и деца излизал от кръстовище, когато се ударил в движещия се в посока Велико Търново товарен бус. Пострадали са двамата шофьори и трима от пътниците в автобуса.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
21:49, 15.02.2017 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Пострадалите са без опасност живота, един от тях е настанен в неврохирургичното отделение, а четирима вече са освободени за домашно лечение.

д-р Дърова - Спешно отделение, МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов": Приетия е с комоцио. Освободените пациенти единия има фрактура на две ребра, другият има локсация на малкото пръсче на дясната ръка и другите са с повърхностни травми.

Пострадалите, които пътували в автобуса от Дебелец към Велико Търново разказват, че шофьорът не спрял на знак "Стоп" и това е предизвикало сблъска с товарния бус.

Красимир Димитров: Просто се завъртях и видях как вратите се отварят, момчето хвръкна през врата и аз след него. - Вие видяхте ли шофьора спря ли на стопа? - Не, нямах такова усещане, ако спреш автобуса има едно прехълцване, той си караше, може би имаше едно 20 километра.

Шофьорът на автобуса обаче е категоричен, че е спрял на Стоп-а, за да се огледа, но не е видял идващия бус, който по думите не спазил ограничението от 60 километра и се движил с изключително висока скорост.

Христо Христов - шофьор на автобуса: Огледах се обаче явно не го видях хубаво и потеглих и на средата на шосето вече той ме бие. Спрях, погледнах, не видях никого и в същото време...

Причините за инцидента все още се изясняват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Герджиков откри Международната туристическа борса
Премиерът Герджиков откри Международната туристическа борса
Съдът отхвърли искове на роднини на един от загиналите в Горни Лом
Съдът отхвърли искове на роднини на един от загиналите в Горни Лом