НОВИНИ

Тежка катастрофа между туристически автобус и камион в Германия

Критично денонощие за транспорта в Германия. Автобус с туристи от САЩ, Канада и Австралия се удари в камион край Хокенхайм. Съобщава се за поне девет сериозно ранени. Трима леко пострадаха при пожар на високоскоростен влак, който се подпали в движение между Кьолн и Мюнхен.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
17:31, 12.10.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Туристическият автобус с повече от 30 души се е врязал в камион, натоварен с автомобилни гуми. На мястото на катастрофата на 20 километра от Хокенхайм са пристигнали пет хеликоптера и седем линейки. Съобщава се, че най-малко 17 души са били транспортирани до болница.

Точните обстоятелства се изясняват, но според полицията пътническото превозно средство се е оказало в насрещното платно.

Пожар възникна около 6:30 ч сутринта на високоскоростен влак от Кьолн до Мюнхен. Изгорели са два вагона. В композицията е имало повече от 500 пътници. Всички са успели да слязат невредими.

Полицай сред пътниците усетил дим и задействал аварийната спирачка, с което "предотвратил катастрофа", съобщава "Билд". "Дойчебан" затвори за движение линията между Кьолн и Франкфурт, отклонението на влаковете удължи пътуването с час и 20 минути.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русе си взеха последно сбогом с Виктория Маринова
В Русе си взеха последно сбогом с Виктория Маринова
Половината българи не искат предсрочни избори, 39% биха гласували за нова партия
Половината българи не искат предсрочни избори, 39% биха гласували за нова партия