Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън ще се включи в надпреварата през 2020 г. за следващия лидер на Белия дом, съобщава ексклузивно американският вестник The Hill, като се позовава на източник от Демократическата партия.

© БГНЕС

По-рано през седмицата източникът на изданието – депутат от партията на демократите, е провел разговор с Байдън, в който той е уверил, че ще се „впусне“. Това негово изявление демократът тълкува като сигурен знак за намерението на Байдън да се кандидатира за президент на САЩ.

В краткото телефонно обаждане бившият вицепрезидент е попитал дали може да обсъди някои идеи за стратегията на кампанията с източника на The Hill и го е поканил да се видят лично в близко бъдеще. Байдън е заявил също, че се надява да получи подкрепата му – нещо, с което депутатът не се е ангажирал, съгласно твърденията му.

Байдън не е споделил никакви подробности за това кога или къде планира да направи публично достояние решението си. Той и съпругата му Джил току-що са се завърнали от почивка на Карибите, където според съобщенията са финализирали плановете за възможно бъдеще на Байдън в Белия дом. Говорителят на Байдън Бил Русо опроверга твърдението, че бившият вицепрезидент е напълно убеден в намеренията си: „Той не е взел окончателно решение. Няма промяна", увери Русо.

Хилари Клинтън няма да се кандидатира за президент

Хилари Клинтън няма да се кандидатира за президент

Хилари Клинтън за първи път изключи перспективата за издигане на кандидатурата си за президент на САЩ през 2020 г. „Няма да се надпреварвам, но ще про...