НОВИНИ

ТИР-ове по тесните улици в община Криводол, хората там недоволстват от трафика

Броени дни след старта на ремонта на моста на международния път Е-79 край врачанското село Краводер жителите на община Криводол са недоволни от натоварения трафик, който заради ремонта е пренасочен в населените места. По тесните улици се движат включително и ТИР-ове.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
13:03, 31.07.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Кметът на община Криводол изпрати тревожно писмо до областната дирекция на МВР с искане за засилен пътен контрол, за да не се допуснат тежки катастрофи.

Петър Данчев, кмет на община Криводол: Опасните моменти са например при училището, където завоят е на 90 градуса и като минат най-големите ТИР-ове, те едва ли не удрят в оградата на училището. Друга опасна точка е в махалата, също завой на 90 градуса и като минах с колата да видя моста се качих на бордюра, щяха да ме сгазят.

Екип на БНТ стана свидетел на подобна ситуация на същия завой, когато лека кола едва успя да спре и на косъм избегна сблъсък с връхлитащ ТИР.

Божидар Борисов, шофьор: Той зае цялото пътно платно, въобще няма къде да се разминем тук. Най-страшното ще стане, катастрофа.

По трасето има десетина подобни завои.

Игнат Костадинов, гр. Криводол: Оня ден два ТИР-а се срещнаха на завоя така, не могат да се разминат и щяха да съборят на човека къщата, там личи къде са бутнали бордюрите.

От строителната фирма обещаха да съкратят с месец ремонта, но хората от съседните села не вярват.

Юлин Георгиев, с. Краводер: Мисля, че ако дойде по-сериозна техника, работата ще се свърши, значи събота и неделя хората са работили, вчера валя дъжд, те работят. Но това е много слаба техника, домашна техника.

Хората се тревожат, че преминаването на ТИР-вете ще съвпадне с началото на учебната година, а това крие големи опасности на пътя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хора със зрителни увреждания в Шумен в подкрепа на майките на деца с увреждания
Хора със зрителни увреждания в Шумен в подкрепа на майките на деца с увреждания
До края на годината увеличават цената на водата в Благоевград
До края на годината увеличават цената на водата в Благоевград