COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

ТИР се вряза в къща: Шофьорът загина, собственикът е без дом

ТИР се е врязал в къща във видинското село Медовница, докато стопанинът спи. Инцидентът е станал по международния път Е-79. Товарният автомобил е излязъл от платно, преминал е през двора и е сринал къщата наполовина. Загинал е шофьорът, който е румънски гражданин. Заради честите инциденти по пътя, който минава през няколко населени места, жителите им чакат ново трасе, което да отклони трафика.

от Анжела Каменова
19:45, 03.07.2018
6005
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

След катастрофата Митко Богданов останал без дом. По случайност се спасил и той самият.

Митко Богданов, с. Медовница: "Чух един силен трясък, силен трясък чух и отгоре от тавана, падна върху мене. Ох! Изкъртих отзаде решетката, къде съм сложил на прозореца, с ръце бих... за да излезем."

Катастрофите с товарни автомобили в селото са чести, особено при дъжд, когато пътят е и хлъзгав.

Митко Богданов, с. Медовница: "И аз отивам ли разбираш ли горе, вали, мокро. Разбираш ли, свалям ризата и кимам на ония отгоре по равното къде идат, да спират, да намалят."

Заради засиления трафик жителите и на околните на Медовница села не са спокойни. Само за ден преди година три товарни автомобила се врязали в двор на къща в Скомля.

Илка Тодорова, село Скомля: "Сутринта в 6 часа, на обяд в 3.20 и вечерта."

След протести на жители от региона, вече има решение на правителството за магистрала до Видин, която ще отклони и трафика през Медовница и околните села. Докато бъде построена, хората пазят имотите си със светлоотразителни жилетки.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Грешка в резултатите от първото класиране за гимназиите (ОБЗОР)
Грешка в резултатите от първото класиране за гимназиите (ОБЗОР)
Премиерът Бойко Борисов отговаря на критиките на президента
Премиерът Бойко Борисов отговаря на критиките на президента