НОВИНИ

Тодор Бояджиев: Случаите "Скрипал" и "Гебрев" са на ниско професионално ниво

Изпълнението на операциите срещу Сергей Скрипал и Емилиян Гебрев са изпълнени на ниско професионално ниво и едва ли са работа на разузнавателни служби. Това коментира о.з. генерал Тодор Бояджиев в Сутрешния блок на БНТ.

bnt avatar logo
от БНТ
08:24, 12.02.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Ген. Бояджиев смята, че отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия миналата година във Великобритания, е вероятно акт на лично отмъщение. То е било извършено от "заслепени от мъст" разсекретени от него британци, работещи за руските служби.

Ген. Тодор Бояджиев, бивш главен секретар на МВР: Не може разузнаване да направи такова нещо. Не може Путин, офицер от КГБ, с дълга практика като разузнавач, да оторизира такова нещо.

Бившият разузнавач нарече "смешна история" съмненията, че българският бизнесмен Емилиян Гебрев е бил отровен с вещество, подобно на използвания срещу Скрипал газ "новичок".

Ген. Тодор Бояджиев, бивш главен секретар на МВР: Ако "новичок" е използван на 24 април 2015 г. и не е дал търсения резултат, кое разузнаване 4 г. по-късно ще тръгне да използва нещо, което се е доказало като неефективно. Това е водевилна история.

Според Бояджиев изтичането на информация по случая е станало от британските или българските служби, които са работели по версията за отравяне. След това тя е поета от политиците, за да се отклони вниманието от Брекзит.

Не Путин и разузнаванията, а партиите ще имат интерес да манипулират изборите, смята Бояджиев.

Според бившия главен секретар на МВР и разузнавач, България не е интересна за руския президент и служби, тъй като не може да повлиява решенията на ЕС. Партиите обаче са заинтересовани да спечелят вота и могат да се опитат да го манипулират.

Ген. Тодор Бояджиев, бивш главен секретар на МВР: Не Путин и разузнаванията, а партийните структури, които имат добри ИТ специалисти, ще имат задачата да помогнат да спечели тяхната партия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва делото срещу 12 бивши политици в Каталуния
Започва делото срещу 12 бивши политици в Каталуния
Тръмп се разбра с демократите за работата на правителството
Тръмп се разбра с демократите за работата на правителството