Тодор Чобанов: Грешките при "Ларгото" са още на ниво проектиране

Има допуснати грешки още на ниво проектирането на "Ларгото". Това каза в сутрешния блок на БНТ заместник-кметът по образование на Столичната община Тодор Чобанов. Според него проектантът не е съобразил, че от там ежедневно ще преминават стотици минувачи. От общината били много критични и няколко пъти отказвали да приемат обекта.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
преди 8 месеци
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Мобилните пластмасови скари на "Ларгото" не са подходящи за това пространство и това е основната грешка, която е допуснал проектантският екип.

Д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет по образование, СО: Това е много удобно, ако примерно това ти е на покрива, имаш проблем, вдигаш - ремонтираш - връщаш. Тоест това е замислено, но не е подходящо за това място. Тъй като там в тази зона преминават много хора и стъпвайки върху тези пластмасови скари, те ги разместват.

Тази проектантска грешка е констатирана още миналата есен и затова е изпратено искане до Министерството на културата - да се възползват максимално от 10-годишната гаранция.

Д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет по образование, СО: И незабавно да бъдат предприети действия, така че да се намери друго решение, което няма да предизвиква такъв проблем.

Най-добрият и отговорен сценарий, според Чобанов, е Министерството на културата да разпореди на проектантския екип да даде друго решение и изпълнителят да го реализира. Тодор Чобанов подчерта, че гаранцията на обекта е до края на 2020 г. за някои части, а за други - до 2021 г.

Вижте целия разговор във видеото

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени