НОВИНИ

Тома Биков: Искаме всички да разберат, че има смисъл от партийните субсидии

Депутат от ГЕРБ Тома Биков гостува в студиото на "Денят започва" с Георги Любенов с коментар по актуалните обществено-политически въпроси, както и ситуацията в най-голямата партия у нас след оставката на Цветан Цветанов.

bnt avatar logo
от БНТ
09:48, 08.06.2019
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Относно намаляването на партийните субсидии от 11 на 1 лв по предложение на премиера Бойко Борисов, Биков заяви, че се налага отваряне на широк дебат по темата.

Тома Биков, ГЕРБ: Ние се оказахме в позиция, че едва ли не сме защитници на този тип субсидия и ни омръзна да сме виновни за всичко. И казахме ето - можем и с 1 лв. Разбира се, че партиите, ако останат без финансиране, ще бъдат принудени да молят бизнесмени и олигарси да ги подпомагат. Ние отчитаме тези рискове, но нека да отворим този дебат, да стигнем до консенсус и всички да стигнем до това, че субсидиите имат смисъл, а не само нас да ни плюят. Искаме цялото общество да чуе всички аргументи за субсидиите.

Нямаме намерение като партия да бъдем подлагани непрестанно на атаки, да бъдем виновни и лоши, категоричен в Биков.

;

По повод предложението на опозицията за намаляване на ДДС върху хляба, Биков заяви, че това не гарантира понижението в цената на тестените изделия. Няма нито един механизъм в законопроекта на БСП, който да доведе до намаляване на цените на хляба, обясни депутатът.

За оставката на втория човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов, Биков коментира, че означава рестарт за партията.

Тома Биков, ГЕРБ: Това е задаване на някакъв стандарт в политически живот, на това политиците да знаят, че те имат по-малко права от останалите граждани. Със сигурност всяка промяна е стрес и това не е промяна само за Цветанов, а промяна за нов модел в партията, може би трябва да се децентрализира управлението на структурите, повече хора да отговарят за тази работа.
;

Депутатът от ГЕРБ коментира и трусовете в т.нар. малка коалиция на "Обединени патриоти".

Тома Биков, ГЕРБ: И тримата лидери на "Обединени патриоти" декларират, че управленската програма се изпълнява и декларират подкрепа за управляващото мнозинство.

Те имат нова ситуация след изборите, но аз смятам, че няма проблем в мнозинството. Продължаваме да работим, така, както сме го правили, допълни Биков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И тази година хотелиерите по морето ще разчитат на работници от чужбина
И тази година хотелиерите по морето ще разчитат на работници от чужбина
Единственото средно училище в с. Първомай вече ще има физкултурен салон
Единственото средно училище в с. Първомай вече ще има физкултурен салон