Ние влизаме в една кампания, в която трябва да се отчетем пред избирателите. Това е демократичната отчетност и да предложим нови решения за нови проблеми, каза в студиото на "Панорама" Тома Биков от ГЕРБ.

Вижте целия разговор във видеото

Тома Биков, ГЕРБ: Победата и загубата в София ще бъдат символа на тези избори очевидно. Има голям залог, но аз не смятам, че ние разчитаме на случайността, за да спечелим. Ние разчитаме на това, което г-жа Фандъкова и управлението на ГЕРБ в София направи през последните 10 години. Не се отричаме от този период и не се крием зад нищо.

Г-жа Фандъкова е кандидат на ГЕРБ, нейният екип, не просто екипът в кметството, но и екипът й като общински съветници, е ясен в листата на ГЕРБ и ще бъде обявен съвсем скоро.

Според Биков пред Йорданка Фандъкова стоят много сериозни нови проблеми, но с новия си екип г-жа Фандъкова може да предложи на софиянци добри решения,

Тома Биков: В следващите 4 години тя няма да прави нито политически проекти, нито да сменя позицията, нито да се стреми да промени България. Тя ще се стреми да промени София и това е един избор пред софиянци преди всичко. В останалите градове предлагаме избор на останалите български граждани през нашите кандидати.

Депутатът от ГЕРБ коментира и състоянието на БНР.

Тома Биков, ГЕРБ: В радиото се наблюдава една тенденция на влизане в посоката, в която за съжаление тръгна БНТ и стигна до едни много големи дългове и аз мисля, че е така и така е отворена тази тема, ние трябва да изследваме и в тази комисия и с помощта на останалите органи това какво е реалното състояние на БНР, как се управлявало то, и тогава да изведем доколко има и законодателни проблеми, защото такива има със сигурност, но да направим така, че кризите в радиото, а и в телевизията да бъдат превантивно решавани, защото според мен до тази криза в радиото се е стигнало поради някакви причини. Тя не възникна спонтанно и ние трябва да видим какви са тези причини и да ги предотвратим и трябва да го направим заедно, защото това са въпроси, които изискват и съгласие, категоричен бе Биков.

Темата коментира и Драгомир Стойнев от БСП:

Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на БСП: Самото изявление е, че ще търсим дългове и ще оценяваме дълговете на радиото без да кажем една дума за свободата на словото, показва наистина как работят управляващите. Тази анкетна комисия в крайна сметка основната й цел е да изясни една ситуация, която никой нищо не знае какво точно се е случило, но знаем, че има една заплашена от уволнение журналистка, знаем, че има протестиращи журналисти, знаем, че сигналът на радиото бе прекъснат, нещо, което не се е случвало от не знам колко години. И всичко да свеждаме отново до пари - не го приемам. Това е поредното измъкване от страна на ГЕРБ от основния казус. България е на 111-то място в света по свобода на словото.

Какво още каза Драгомир Стойнев в "Панорама" вижте тук:

Драгомир Стойнев: Мая Манолова не може да спечели София без гласовете на БСП

Драгомир Стойнев: Мая Манолова не може да спечели София без гласовете на БСП

Правим всичко възможно Мая Манолова да спечели София. Но тя не може да спечели София без гласовете на БСП. Това каза в студиото на "Панорама", зам.-пр...