НОВИНИ

Томислав Дончев: Борбата с корупцията трябва да е държавен и обществен приоритет

Борбата с корупцията е социален и свързан с публичните финанси феномен, с който всички трябва да се борим, той не може да е приоритет само и единствено на държавата. Винаги съм твърдял, че ако това в същото време не е обществен приоритет, няма как да се получат нещата, каза в студиото на "Още от деня" вицепремиерът Томислав Дончев.

bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 04.12.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Дончев каза, че не си спомня по време на посещението си във Вашингтон да е присъствал на разговор по темите за корупцията, свободата на словото, независимост на медиите.

Томислав Дончев, вицепремиер: Ние нямаме обективен измерител кой колко е обективен и какво е нивото на свобода на словото. Всичко се базира на субективна преценка.

Вицепремиерът каза, че се надява България да получи полезни съвети от Съединените щати, защото "имат доста по-дълъг опит от нас като по-стара демокрация". Всеки полезен модел, всяка полезна препоръка би следвало да бъде приложена, категоричен бе той.

Дончев каза, че американските енергийни експерти идват основно за проекта "Белене", но не само.

Томислав Дончев, вицепремиер: Това е за новата възможност в сферата на енергетиката, специално в сферата на ядрената енергетика.

Вицепремиерът определи като невярно твърдението на Путин, че България умишлено бави изграждането на газопровода Турски поток.

Томислав Дончев: Още по-малко, че някой умишлено го бави. Имаше дълга процедура по избор на изпълнител, както е по европейското и по българското законодателство, и в момента се строи и то с много сериозни темпове. 12 000 тръби са доставени, стотици вече километри изкопи, имаме изградени участъци, работи се с най-сериозно темпо.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За лошите резултати на българските ученици - има ли полезен ход?
За лошите резултати на българските ученици - има ли полезен ход?
Експеримент на БНТ: Справиха ли се с PISA днешните деветокласници?
Експеримент на БНТ: Справиха ли се с PISA днешните деветокласници?