Томислав Дончев: Борбата с корупцията трябва да е държавен и обществен приоритет

Борбата с корупцията е социален и свързан с публичните финанси феномен, с който всички трябва да се борим, той не може да е приоритет само и единствено на държавата. Винаги съм твърдял, че ако това в същото време не е обществен приоритет, няма как да се получат нещата, каза в студиото на "Още от деня" вицепремиерът Томислав Дончев.

от БНТ
преди 3 месеци
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Дончев каза, че не си спомня по време на посещението си във Вашингтон да е присъствал на разговор по темите за корупцията, свободата на словото, независимост на медиите.

Томислав Дончев, вицепремиер: Ние нямаме обективен измерител кой колко е обективен и какво е нивото на свобода на словото. Всичко се базира на субективна преценка.

Вицепремиерът каза, че се надява България да получи полезни съвети от Съединените щати, защото "имат доста по-дълъг опит от нас като по-стара демокрация". Всеки полезен модел, всяка полезна препоръка би следвало да бъде приложена, категоричен бе той.

Дончев каза, че американските енергийни експерти идват основно за проекта "Белене", но не само.

Томислав Дончев, вицепремиер: Това е за новата възможност в сферата на енергетиката, специално в сферата на ядрената енергетика.

Вицепремиерът определи като невярно твърдението на Путин, че България умишлено бави изграждането на газопровода Турски поток.

Томислав Дончев: Още по-малко, че някой умишлено го бави. Имаше дълга процедура по избор на изпълнител, както е по европейското и по българското законодателство, и в момента се строи и то с много сериозни темпове. 12 000 тръби са доставени, стотици вече километри изкопи, имаме изградени участъци, работи се с най-сериозно темпо.

Вижте целия разговор във видеото.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени