НОВИНИ

Томислав Дончев: В конвенцията обществото видя голяма част от страховете си

В Истанбулската конвенция обществото видя голяма част от страховете си и затова този документ трябва да отлежи. Това каза в студиото на "Денят започва" вицепремиерът Томислав Дончев. Относно взаимоотношенията между членовете на Обединени патриоти и като цяло в коалицията, Дончев коментира, че политиката не е счетоводство, тя е страст и някои от разговорите са с по-висока температура.

bnt avatar logo
от БНТ
08:37, 15.02.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Проблем с Европа като цяло нямаме, след изявленията на вицепремиера Валери Симеонов по отношение на германската евродепутатка Ска Келер, Томислав Дончев. По думите му, това със сигурност поражда смут, с конкретни представители, в конкретния случай на Европейския парламент, инжектира по-висока доза емоции, което не винаги е полезно. Този тон не е типичен за Европа, посочи Дончев.

По отношение на споровете, които се наблюдават между Обединените патриоти и ГЕРБ, Томислав Дончев каза, че това, че се водят коалиционни разговори на висок глас, които са достъпни за цялата общественост е едно.

Томислав Дончев, вицепремиер: А парламентарната подкрепа за кабинета е нещо съвсем друго и не бих правил пряка връзка между едното и другото. Не знам кое би било плашещо, ако има теми, които се обсъждат, дори и с по-остър тон и теми, по отношение на които има спорове те да излизат публично или да се случват на място и начин, по който никой не разбира. Мисля, че самият факт, че дебатът тече публично, е по-добър, а това означава пълна прозрачност.

В Истанбулската конвенция част от обществото видя голяма част от страховете си, не и без чужда помощ, каза Томислав Дончев. Когато има подобна реакция, мъдрият политик никога не действа на инат. Това, с което на първо място трябва да се съобразява е дори емоциите и вълненията на гражданите. Нека конвенцията да бъде сложена на страни, нека дебатът по отношение на нея да продължи и ако тя продължи през следващите години да няма подкрепа, няма да бъде ратифицирана, подчерта вицепремеиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте СЕГА по БНТ: Българският шампион Лудогорец срещу Милан
Гледайте СЕГА по БНТ: Българският шампион Лудогорец срещу Милан
Академик от БАН: Хомеопатията е лъженаука
Академик от БАН: Хомеопатията е лъженаука