НОВИНИ

Томислав Дончев: За интеграцията на ромите е необходим лидер

Това, от което имаме нужда е лидер и това няма как да се случи като действие от страна на администрацията, колкото и акуратни и добронамерени да са. Трябва ни лидер и то сред политическата квота, който всеки ден да работи с колегите си, да спори с тях и да води администрацията. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев, който участва във форум, посветен на европейските средства в подкрепа на ромската интеграция. Дончев изрази надежда скоро да се намери такъв.

томислав дончев интеграцията ромите необходим лидер
bnt avatar logo
от БНТ
15:35, 08.04.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Вицепремиерът се спря на мерките, свързани с интеграцията на пазара на труда и жилищната политика, където по думите му ситуацията е тежка. Въпреки вложените експертни, организационни и политически усилия в предишния програмен период, пилотната схема за социално-жилищна политика не постигна резултатите, които трябваше да постигне, отчете вицепремиерът. Сега нямаме право на втори грешен опит, и кроейки подобна схема, трябва да намерим най-добрия начин, което включва активно живеещите в общността, заяви Дончев. Той отбеляза трудностите, свързани с регламентираната невъзможност за инвестиции в гета от една страна и начинът на живот в тези общности от друга.

Част от проблемите се решават, като гетата се вкарват в регулация, отбеляза Дончев. Ако заедно с вас успеем да измислим по-добър модел, склонен съм да споря с ЕК дали изцяло трябва да отричаме инвестициите в гетото, заяви още вицепремиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 000 туристи са посетили Карлово през 2015 г.
Над 100 000 туристи са посетили Карлово през 2015 г.
Нова група депортирани мигранти към Турция
Нова група депортирани мигранти към Турция