COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Топ 5 на дестинациите за почивка на провдивчани край водоемите в региона

Високите летни температури се завърнаха, а в пловдивския регион има десетки водоеми, които често са алтернатива на морето. Кои са най-предпочитаните места за почивка край водоеми сред пловдивчани вижте в седмичната ни класация "Топ 5".

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
17:00, 23.07.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

В класацията ни почивката край река Тунджа е отредено петото място. Очарователната ѝ атмосфера води туристи от цяла България, като една от най-големите атракции е възможността за разходка с лодка.

Четвъртата позиция е за язовир "Жребчево". Освен с уникалното си разположение язовир "Жребчево" привлича интерес и заради потопената църква "Св. Иван Рилски", която единственао е останала сграда от село Запалня.

Язовир "Пясъчник"заема третото място в класацията. Той се намира в близост до Пловдив, а разположението му дава възможност за съчетаване на риболов и плажуване далеч от морето.

Въча зае втората позиция в седмичния ни "Топ 5". Река Въча е притегателно място за пловдивчани и живеещите в региона заради голямата си дължина и няколкото язовира, изградени по течението ѝ.

Павлена Тодорова
"За своя любима дестинация за почивка край водоеми зрителите на БНТ 2 избраха река Чая."
Николай Драганов
"Тук всекидневно идват плажуващи и рибари, които да се насладят на прохладната и извънградска обстановка."
Георги Пеев
"От Асеновград съм. На седмица горе-долу поне по два пъти идвам. Хвърлям си тук, от моста, слагам си там столчетата. Нормално е. Невинаги хващам, но горе-долу излиза. Тук, на този вир, идват от Пловдив. Идват от Пловдив, от Асеновград."

В близост се намира и Бачковският манастир, както и други местни забележителности.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Отварят частни занимални от 1 юни
Отварят частни занимални от 1 юни
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината