НОВИНИ

ТОП 5 на възможностите за безплатен спорт в София

Времето се затопли, а с него на дневен ред изниква и въпросът как бързо и лесно да премахнем излишните килограми, натрупани през зимния период. Един от най-добрите варианти да влезем във форма е като се доверим на спорта. Това ни провокира да Ви попитаме кои са най-предпочитаните възможности за безплатен спорт в града. Вижте как ги подредихте в седмичната ни класация "Топ 5".

БНТ2-София
от БНТ2-София
19:00, 04.06.2017
6032
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

На пето място поставихте карането на скейтборд в градски условия. От 2011 година всички скейтъри, блейдъри, хиксъри и каращи тротинетки могат да практикуват любимия си спорт в първия скейт парк в София, който се намира в квартал "Студентски" срещу Университета за национално и световно стопанство. Със своята площ от три декара площадката за екстремни спортове е най-голямата на Балканите.

Практикуването на футбол, волейбол, баскетбол и тенис на корт в специално изградено игрище в междублоковото пространство в квартал "Люлин 2" заема четвъртото място в класацията ни. Въпреки добрата възможност за спорт, терените не са добре поддържани и осветени. Независимо от това те са често посещавани от жителите на квартала.

Третото място отредихте за игрите шах, дама и тенис на маса в столичния Северен парк. Те се намират в съседство със езерото, което в горещите дни гарантира играта да бъде по-прохладна и забавна.

На второ място и с разлика от близо 7% от първото място, вие поставихте фитнеса на открито. Такива площадки има на все повече места в града ни и с тяхна помощ бързо, лесно и приятно може да стопите излишните килограми и да поддържате фигурата си в перфектна форма за предстоящото море. Преди да отидете на площадката обаче е добре да изберете какви упражнения да правите с помощта на инструктор, който ще ги съобрази с вашите възможности и здравословно състояние.

На първо място, вие поставихте велосипедния спорт в София.

Ташко Димитров
"Все повече хора искат да употребяват велосипедите както за транспорт, така и за спорт."
Петър
"Още не ме е удряла кола, от което съм много щастлив."

Велосипедистите смятат, че има още какво да се направи за развитието на велоспорта в града, но посоката е вярна. Искат изградените велоалеи да бъдат свързани в мрежа, за да не се налага да се качват по тротоарите и да правят слалом между автомобилите по пътните платна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът Мая Манолова ще бъде отново при миньорите от Оброчище
Омбудсманът Мая Манолова ще бъде отново при миньорите от "Оброчище"
Бербатов се завърна на Олд Трафорд
Бербатов се завърна на "Олд Трафорд"