НОВИНИ

Топъл февруари край морето прогнозират синоптиците

Необичайно топъл февруари по Черноморието прогнозират варненските синоптици. Хубавото време е истински подарък най-вече за тези варненци, които не се отказват от плуването в морето дори през зимата. Ще има ли сняг през Малък Сечко и какво време да очакват влюбените на 14 февруари, вижте в следващия репортаж.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова/Георги Христов
18:35, 01.02.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

На топло и слънчево време, продходящо за разходки край морето, ще се радват варненци в началото на февруари. Температурата на въздуха ще достигне стойности, характерни за пролетта.

Венета Тодорова - синоптик
“Най-високите очакваме да са между 17 и 22 градуса, като най-високите температури, които споменах, ще бъда регистрирани още през първото десетдневие от месеца. Това не означава, че останалите десетдневия ще са много студено, просто ще бъдат с температури близки до обичайните за месец февруари."

Според варненските метеоролози, през последните четири години февруари става все по-топъл. Това означава, че и през 2018-та Малък Сечко няма да ни покаже снежния си характер. Прогнозираните валежи са от дъжд, като облачното време няма да подмине и Деня на влюбените.

Венета Тодорова - синоптик
“За съжаление 14 февруари засега се очертава да бъде доста облачен, със слаби превалявания от дъжд. Температурите ще са близки до обичайните - от порядъка 5-10 градуса”.

Според синоптиците, морето ще бъде по- топло и по-спокойно от обичайното. Вълнението рядко ще надхвърля два бала. Прогнозите показват по-малко и по-слаби сибирски антициклони, които са виновниците за ветровитото време във Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим
Почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим
Прокуратурата проверява случая с насилие над деца в детска градина в Бургас
Прокуратурата проверява случая с насилие над деца в детска градина в Бургас